top of page

Bipollen

Bipollen indeholder simpelthen alle de næringsstoffer din krop behøver.

bi pollen 1.jpg

Bipollen er pollen indsamlet af vores bier når de er ude for at samle nektar fra blomster.

 

Hver gang en bi besøger en blomst for at samle nektar, så samler de samtidig pollen fra blomsten som sætter sig på deres krop. Når de flyver fra blomst til blomst afgiver de pollen til blomsterne, som kaldes for bestøvning, men modtager samtidig mere pollen end de afgiver. Når en bi vender tilbage til stadet efter en tur efter nektar kommer den med to pollen granulater som hver især indeholder op til 5 millioner pollen sporer.

bi og pollen.jpg
Bipollen er lille, men virkelig magtfuld.

 

For os mennesker anses det for en af naturens mest nærende og komplette fødevarer. Den indeholder næsten alle de næringsstoffer, vi som mennesker har behov for.

Hvad indeholder bipollen?

Bipollen er primært føde til de unge bier, og det består at ca. 40 % protein. Det anses for en af naturens mest nærende og komplette fødevarer.

Den indeholder næsten alle de næringsstoffer, vi som mennesker har behov for. 

50% af proteinet er i form af frie aminosyrer, der er klar til at blive direkte anvendt af kroppen. Protein af den karakter kan bidrage væsentligt til ens protein behov.

Vi kan bruge det på vores morgenmad, i salater, juice, smoothies, faktisk er det kun fantasien der sætter grænser.

Det kræver ikke meget mere en 2-3 teskefulde om dagen, at får nogle af alle disse gavnlige næringsstoffer.

Bipollen er fyldt med mange forskellige næringsstoffer:

 • Aminosyrer

 • Antioxidanter

 • Antibiotiske faktorer

 • DNA/RNA

 • Enzymer

 • Glucosider

 • Hormoner

 • Mineraler

 • Vitaminer

 • - og flere andre elementer, som endnu ikke er fuldt belyst.

morgenmad og pollen.jpeg

AMINOSYRER/PROTEINER

Der findes 22 aminosyrer i bipollen, bl.a. alle de essentielle i meget høje koncentrationer. Det gør bipollen til et meget anvendeligt proteintilskud, fordi det dækker hele spektret. Målt individuelt har det et højere proteinindhold end kød, æg og ost - uden de store mængder fedt.

ANTIOXIDANTER

Eftersom bipollen indeholder mange phytokemikalier, herunder flavonoider, carotener og phytosteroler, er det en glimrende kilde til de vigtigste antioxidanter som f.eks. lycopen, selen, quercetin og beta-caroten.

ANTIBIOTISKE FAKTORER

Bipollen kan regulere tarmbakterier, så giftige affaldsstoffer neutraliseres, og blodet dermed renses bedre.

DNA/RNA (DEOXYRIBONUKLEINSYRE OG RIBONUKLEINSYRE)

Bierne bærer arvematerialet fra de planter, bierne har indsamlet pollen fra. DNA/RNA findes i pollen, da pollen er den del af planten, der er ansvarlig for reproduktionen.

ENZYMER

Pollen er rigt på enzymer og fremmer derfor stofskiftet og fordøjelsen. Det indeholder 18 forskellige enzymer, herunder amylase, diastase, fosfatase, pepsin og trypsin. Enzymerne er nødvendige for alle kroppens funktioner, og da bipollen indeholder så mange enzymer i så store mængder, er det en stor hjælp for hele kroppen.

GLUCOSIDER

Glucosider er naturlige sukkerstoffer, som indgår i kroppens energiopbygning. En af de vigtigste glucosider er rutin, som er en vigtig faktor til at øge kapillærvæggenes modstand mod infektion, fremme hjertefunktionen og åndedrættet, fremskynde sårhelingen og blodets koagulationsevne og holde blodtrykket i skak ved at kontrollere blodstrømmen.

HORMONER

Pollen indeholder plantehormoner, som aktiverer og støtter kroppens hormonkirtler, så de fungerer bedre. Dette er specielt vigtigt for mænd, idet plantehormonerne også kan være med til at forbedre sædkvaliteten.

 

MINERALER

Der findes 27 forskellige mineraler i pollen, herunder kalk, magnesium, jern og potassium, samt bor, klor, kobber, jod, molybdæn, fosfor, selen, silicium, natrium, svovl, titanium og zink.

VITAMINER

Alle kendte vitaminer fra A til K findes i koncentrerede mængder i bipollen. Vitaminerne omfatter provitamin A, vitaminerne B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotensyre), B6 (pyridoxin), B9 (folinsyre), B12 (cyanocobalamin), C, D, E og K samt biotin, cholin, inositol og rutin.

Bipollen med B12-vitamin

Læg mærke til, at bipollen endog indeholder B12-vitamin, som ellers kun sjældent findes i planter og planteprodukter.

Dette vitamin er yderst vigtigt for forbrændingen af fedt, kulhydrater og protein og for opbygningen af blodlegemer og knoglemarv - og er desuden med til at holde såvel huden som nervesystemet raske.

Når man så tager i betragtning, at alle de øvrige vitaminer også findes, må man konkludere, at bipollen er et fantastisk godt tilskud til kosten, hvis man ønsker at gøre noget for sundheden i alle kroppens organer.

 

Kilde: helsenyt.com

Du kan købe 25 gram pollen granulat for 35. kr. 

bipollen.jpeg
 • Facebook
 • Instagram
bottom of page