top of page

Hvad laver en biavler om vinteren? Hvad er propolis godt for?
Det og andet har vi lyst til at fortælle dig lidt om og tak fordi du læser med.

Hvad laver vi denne tid på året?

På denne tid af året, altså okt./nov. sker der ikke så meget inden for biavlen. Alle familier er stort set fodret færdige så de kan klare vinteren. Bierne går i klynge ind til sæsonen er klar igen i april/Maj. Som biavler glæder man sig altid til sæsonen starter igen. Det kribler lidt i fingrene for at komme i gang.

I Nov. Og Dec. går man som biavler og gør klar til næste sæson. Det vil sige alle de gamle yngeltavler, skæve tavler, tavler med pollen og ødelagte tavler smelter man om. Dette gør vi hos Din Likør også selv. Vi har selv en smelte maskine og vi gør det for at sørge for, at vores voks bliver rigtig behandlet og fortsat er en del af den grønne pulje og det betyder det er fri for sprøjtegift.

Vi sørger også for frisk materiale til næste sæson - 2024. Der skal vi gerne have ca. 7-900 tavler klar. Vi har ikke tid til at gøre det klar når først sæson er i gang. Så alle tavlerne får loddet nyt voks i rammerne og bliver dernæst sat væk på lageret ind til sæson starter og vi skal bygge vores bistader op igen.

Vi har, hos Din Likør haft en godt honning år i 2023. Vi fået ca. 4 Tons honning hjem. Dette er dog stadigvæk ikke nok til den store efterspørgsel på vores produkt likøren og honning på glas så vi har valgt at udvide med 15 familier i år og udvidet med endnu en bi gård på Nordfalster.

Hvad laver vi på bryggeriet?


Denne tid på året gør vi klar til julesalget. Det kræver rigtig meget produkt hvilket jo kun er dejligt. Sidste år blev vi taget med bukserne nede og endte med ikke at have mere produkt på messerne og julemarkeder. Det vil vi ikke lade ske i år. Så vi tapper Din Likør på livet løs på vores nye flasker som vi har fået meget ros for rundt omkring hos forhandlere og kunder. Flasker har vi selv designet og er selv utroligt stolte af resultatet. Vi har ydermere designet og lavet vores egne krympekapsler så vores produkt står knivskarpt med et unikt ensartet look, hvor budskabet om vores bier og honning i likøren kommer stærkt til udtryk på flasken.

Flere og flere ønsker at forhandle Din Likør det er vi utrolig glade for og stolte af. Vores drøm udvikler sig.

Vi har valgt at rykke vores bryggeri fra Nakskov på Lolland til mere nordpå til Tureby ved Herfølge. Det er den bedste beslutning vi har gjort for bryggeriet og produktionen. Vi er flyttet i nogle fantastiske lokaler og skønne omgivelser. I september afholdte vi vores første åbnet hus event i bryggeriet. Noget vi har drømt at at gøre og føre ud i livet. Det gik supergodt. Det var hyggeligt og vi fik vist en masse besøgende der blev snakket, slynget honning og smagt på likørerne. Vi var meget glade for denne dag og taknemmelig for dem som lagde vejen forbi os.

Derfor afholder vi endnu et åbent hus event til december. Denne gang bliver det med julehygge, likør smagning og hvor tilbyder vi at pakke dine købte varer i en flot gavekurv eller æske til f.eks. mandelgave, værtsgave og julegave.

Vi har nu sluppet vores Kirsebær Likør og vores Vinterlikør 2023 fri til salg. De smager virkelig godt og er helt klart et must have til julen. Du er meget velkommen til at komme den 16. december til vores åbent bryggeri - julespecial, og smage vores lækre likør.

PropolisPropolis, hvad er det egentligt? Udover at det er noget der sidder fast på tøjet, fingrene og på ingen måde kan vaskes af ja så har de danske hospitaler fået sine øjne op for både propolis og Dansk honning.

Propolis er vigtig for bierne. Det er et produkt der blandt andet kan holde diverse sygdomme ude af bistadet pga. den antiinflammatoriske virkning det har. Ud over det bruger bierne det til at lukke hullerne og evt. sprejker i stadet. Det bliver også kaldt biernes kit.

Rigshospitalet i København har skrevet ud og bedt danske biavler samle propolis til forskning og forsøg, da de mener at have fundet ud af, at det kan virke på f.eks. halsbetændelse, sår i munden, allergier, fordøjelsesbesvær, ja sågar kræft og diabetes.

Deres plan er at forske i det og lave diverse forsøge for at finde naturens svar på div sygdomme.

Propolis består af 30% Bivoks, 20% flavoider og 50% Harpiks samt essentielle olier. Derudover indeholder det bestemte aminosyre og mineraler som jern, zink, kobber, mangan samt en masse vitaminer.

Man har fundet ud af, at Dansk honning mindst er på højde med Manuka honning fra New Zealand. En af de dyreste honninger du kan købe. Derfor mener specialister, at dansk honning i salver kan bruges imod f.eks. såbandager til infektioner, sårpleje, brandsår fordi det afgiver enorm meget fugt og er fyldt med antioxidanter og har en infektionshæmmende effekt.

Derfor så husk at købe dansk honning med mærket fra Dansk biavlerforening hvis du vil være sikker på, at det ikke har været opvarmet eller at det er det man f.eks. kalder kopihonnong.

Hos Din Likør har vi udelukkende godkendt honning med Dansk biavlermærket på og er medlem i Dansk biavlerforening.


Har du ikke smagt Din Likør så skynd dig ind på shoppen og bestil den variant der tiltaler dig mest:).


Mvh Fie og Martin fra Din Likør


30 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


  • Facebook
  • Instagram
bottom of page