top of page

Din Likør er nutidens svar på mjøden.

Mjød er en alkoholisk drik af tre ingredienser: honning, vand og gær. Mjød kan være meget sød, halv-sød eller tør det afhænger af forholdet mellem vand og honning. En tør mjød indeholder mindst sukkerstof.


Mjød må ikke forveksles med øl, som brygges på korn - hvis mjød faktisk skulle sammenlignes med noget, skulle det være vin eller dessertvin (Da det er lavet på samme måde, men med honning i stedet for druer).Historien om Mjød


Mjød er en honningdrik, der går mange tusinde år tilbage og endda er opfundet før øl. I Danmark kendes mjøden mest fra Vikingetiden hvor den var en yndet gave fra kongerne til deres stormænd. Man anså det som en luksus drik - gudernes visdomsdrik.


Mjød var en del af kelternes og vikingernes ritualer. Troen var, at mjøden havde magisk helsende kræfter. Mjøden skulle kunne øge frugtbarheden.


Ordet ”honey-moon” (=honningmåne, =hvedebrødsdage) kommer af at de nygiftede skulle drikke mjød i en hel måned (a moon) efter brylluppet.


Faktisk er mjød en endnu ældre drik, den går over 6000 år tilbage i tiden, hvilket er naturligt når man tænker på, hvor enkelt og traditionelt det er, hvad angår brygningen, ingredienser og gæring.


Mjød er Nordens naturlige hedvin, gæret på honning og vand. Mange tror at mjød er øl men dette er ikke korrekt. Mjød kan minde om sherry og portvin. Det er nok den mest enkle måde at forstå mjød på, hvis man er helt nybegynder. Du kan drikke mjød ligesom du drikker et glas likør i de sammenhænge.


Din Likør er brygget som mjøden, altså på honning, vand og gær.


Vi har ønsket at genoplive den "ædle drik" og få flere til igen at kende til den søde alkoholiske drik nemlig Likøren. Ordet likør kommer fra latin liquifacere, "at opløse" og henviser til opløsningen af de smags
givere, der bliver brugt i likøren. Ved at give den honningsøde drik mere friskhed med frugter


og bær, mere dybde med cold brew kaffe og ved at tilsætte krydderier, har vi skabt en mere nuanceret drik/Likør men stadig holdt fast i grundopskriften fra mjøden.


Likør af nogle bliver betragtet som noget, folk med fravalg af stærk spiritus tilvælger i stedet, hænger det nok sammen med, at likør generelt har en mere sødlig smagskonsistens og lavere alkoholprocent, hvor eksempelvis cognac, whiskey og lignende har en skarp smag og større alkoholprocent i sig.


Din Likør brygges på honningen fra egne bier. Læs mere om vores bier og om biavler livet i det næste blog indlæg snart🤩.35 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


  • Facebook
  • Instagram
bottom of page